Scroll Top

DİŞ ETİ TEDAVİLERİ

DİŞ ETİ TEDAVİLERİ

Sağlıklı dişeti soluk pembe renginde, sıkı, kanamasız, altındaki kemiğe sıkıca bağlanmış şekildedir. Dişeti hastalığı ağız içindeki bakterilerin yüzeye yapışması ve ağız bakım hijyeninin eksik olması, sigara ve tütün kullanımı bazı sistemik rahatsızlıklar, hormonların değişimi ve bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak oluşmaktadır. Dişeti iltihabında; dişetlerinde kanama, diş fırçalamada kanama kötü koku, dişeti çekilmeleri olmaktadır. Bu durumda dişeti tedavisinin uygulanması çok önemlidir.

Başlangıç dişeti hastalığında diş temizliği ile (1 ya da 2 seans) ağızdaki bakteriyel plaklar uzaklaştırılır, diş yüzeylerindeki lekeler polisaj işlemi ile cilalanarak temizlenir.

Orta seviye dişeti hastalıklarında ise dişeti cepleri derinleşir ve kemikte bir miktar (rezorpsiyon) erime başlamıştır. Bu dönemde derin temizlik (küretaj) ile derin bölgelerdeki tüm diş taşı ve iltihaplı granülasyon dokular temizlenir, kök yüzeyleri cilalanır. Hasta düzenli kontrollere çağrılarak kontrolleri yapılır, iyileşmeyen bölgelerde gerekirse tekrardan küretaj işlemi yapılır.

İleri diş eti hastalıklarında durumunda ise kemik erimesi eşlik eden hastalar için planlanan flap operasyonunda diş etinin altındaki dokulara ulaşılarak, hastalıklı dokular, kök yüzeyleri temizlenir ve derinlenmiş ceplere müdahale edilir.  Kemik kaybı olan vakalara kemik ilavesi (kemik grefti) yapılır.

Diş eti sağlığının korunması ve devamlılığı açısından erken teşhis ve tedavi önemlidir. 6ayda bir düzenli diş temizliği ve hekim muayenesi ile dişeti sağlığımız korunur.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.